Wednesday, August 11, 2010

TIPS KEJUTKAN ORANG BERSAHUR


Puasa pun da tiba, tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)


TIPS 1

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya ..
1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond

TIPS 2
Tapi kalau masih tak berkesan

1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit

TIPS 3
tapi kalau masih tak berkesan gak

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!


TIPS 4
tapi kalau masih tak berkesan gak...ni je la cara terakhir

1. P
anggil je orang masjid/surau untuk uruskan ... kerana tuhan lebih menyayanginya. innalillah... :D


* hehe..jgn mara ha... di kesempatan ini i nak ucap "SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK"

6 comments:

dakcik said...

hahaha..lawak..mule2 kejut org baik2 jek..bile dah useless kejut org mcm hape! wakakaka

nurul said...

..i RAse i nAK gUNEkAN cAra pErtaME...:-) tAPi kALo tAK berkeSAn I mALAs nAK iKOt2 sTE..
i TERus kepADe cAre tErakHIR..hAHhAha...kEJAmm..

iTS Me_sHIkIN

MiSz eiN said...

dak cik: bley wat nih kat adie.haha

MiSz eiN said...

nurul: eleh...sampai ke ati u..nk wat camtue kat ceben u. ntah2 tarik slimut sama kan..haha ;p

fatenton said...

hahaha siut je tips last tu..
happy fasting ein :)

MiSz eiN said...

hehe slmt berpuase fatenton ;D